Bereikbaar vanaf de Driemondweg 

Wie zijn we?

Ons visie



We willen aan de Gaasp gezond, vers en lokaal voedsel produceren voor en samen met de buurt, waarbij de nadruk na een aantal pioniersjaren verschuift van groenten (zelfpluk)tuin naar meerjarig groen (fruit, noten etc.). Hierbij volgen en onderzoeken we het zogenoemde dynamisch successie landbouwsysteem* als ecologisch en economisch project.

We hebben 4 hoofddoelen:

1) We werken aan een volledige circulaire bostuin zonder externe inputs op een unieke stedelijk-landschappelijke locatie.

2) We zetten een voorheen beweid grasland om in groente-, fruit- en notentuin, volgens de principes van successie landbouw**

3) We werken samen met lokale partijen zoals Groenplatvorm Zuidoost en de Gemeente Amsterdam om de oogst toegankelijk kunnen maken voor alle bewoners in de omgeving

4) We stellen de tuin zoveel mogelijk open voor lokale Amsterdamse bewoners, lokale boeren en chefs om ervaringen te delen over dit nieuwe systeem via rondleidingen en workshops. Dit gaat in de vorm van een Stadslandbouw Academie.

*Successie landbouw is een landbouwmethode waarbij het ecologische proces van successive (opeenvolging van soorten) wordt meegenomen in het landbouwsysteem. De natuurlijke ontwikkeling van een kaal stuk land tot een bos neemt tijd in beslag en kent verschillende fases van ontwikkeling. Met successielandbouw willen we al deze stadia en fases nabootsen, terwijl er vanaf het begin wel eetbare planten en groentes beschikbaar zijn, waarbij met name lokale bewoners kunnen zelfplukken.





Pieter en Tim besloten samen dit project te starten dat hun visie op duurzame landbouw weerspiegelt. Pieter heeft zes jaar ervaring met het runnen van een zelfoogsttuinboerderij en ontwikkelt nu het concept van successielandbouw door een groentetuin te beginnen die zal uitgroeien tot een (voedsel)bos. Tim, met een passie voor regeneratieve landbouw en agroforestry, zorgt voor de bomen en zorgt ervoor dat het project goed verbonden is met de lokale gemeenschap.

Sinds dit jaar (2025) zijn ook Anna, een Franse boerin met een achtergrond in biologische landbouw, en Jovanka, een ervaren tuinierster, betrokken bij het project.

Samen brengt dit enthousiaste team nieuwe energie en frisse ideeën om de tuin verder te ontwikkelen — met als doel bij te dragen aan een duurzamer milieu en een hechtere gemeenschap.

Het project draait niet alleen om voedselproductie, maar ook om het delen van kennis en het versterken van de onderlinge verbondenheid.

Ons team